Over ons

Kodama Camp is eigenlijk niet meer dan een week kamperen en leuke dingen doen met een grote vriendengroep. Wat wil een mens nog meer? Die vriendengroep breidt zich door de jaren heen steeds verder uit met nieuwe gasten, die al snel nieuwe vrienden worden.

Ons verhaal

Het verhaal van Kodama Camp is begonnen in 2008, bij de Camping Cosplay Meet. CCM is ontstaan toen een groep vrienden besloot samen een weekje te gaan kamperen en dit te combineren met hun cosplayhobby. Dit werd een groot succes en er kwamen steeds meer mensen op af. Na 10 jaar besloot de organisatie van CCM het stokje over te dragen aan een nieuwe groep: de staff van Kodama Camp. De staffleden van Kodama kwamen al jaren met heel veel plezier naar CCM en we zijn dan ook erg blij dat we kunnen bijdragen aan het voortbestaan van dit mooie evenement.

Team

Dit is het team dat Kodama Camp organiseert:

River

River

Ik ben River, een kunstenaar en animator die in zijn vrije tijd ook bezig is met kampeerevenementen regelen. Tijdens de week ben ik vaak druk in de weer met zorgen dat mensen een goede tijd hebben, maar ik probeer ook tijd te maken om te genieten van een bordspel of twee. In de avond ben ik vaak te vinden in mijn rol als ‘s werelds beste buschauffeur.

Ik functioneer een beetje als een aanspreekpunt en ben overal en nergens te vinden. Ik ben een flinke chaoot dus gelukkig is er een heel team om te zorgen dat Kodama op rolletjes verloopt (maar waar die rolletjes heen rollen is soms nog een verrassing.)

Ik kwam in 2014 voor het eerst als gast op bezoek en toen kende ik nog niemand. Nu ben ik één van de bazen binnen deze prestigieuze organisatie. Dat is nog eens een doorgroeimogelijkheid.

Ik hou van kikkers, de kleur roze, punkmuziek, bordspellen en videogames.

Ik hou niet van EDM, gendernormen, broccoli en de kleur okergeel.

Als je nieuw bent kan je altijd naar me toe komen en dan kan ik je eventueel helpen met wat mensen vinden waar je goed mee zou kunnen, ik ken iedereen wel een beetje.

Ik hoop dat ik je tijdens de week ga zien en dat je een goede tijd gaat hebben.

Heleen

Heleen

Niet altijd even nozel, maar doet wel graag alsof. Als je haar ziet rondlopen, is ze waarschijnlijk iets kwijt. Als je haar ziet zitten, is ze waarschijnlijk ook iets kwijt, maar weet ze dat nog niet.

Weigert mee te doen aan maatschappelijke verzinsels als haast, gender, houdbaarheidsdatums en grammatica. Wel bereid te praten over het verschil tussen datums en data. Of andere woorden. Woorden zijn tof.

Als je haar te pakken krijgt, is ze altijd te strikken voor een potje Magic, een bordspelletje of een gepaste hoeveelheid beweging met een batmintonracket of pingpongbatje in de hand. In ieder geval totdat ze elders nodig is om de rest van de staff, de gophers of jou te helpen.

Marieke

Marieke

Keukenmanager, voorziet jou graag van oer-Hollandse bittergarnituur maar pleit ook vooral voor vegetarische opties. Zit liever in een kring rond een kampvuurtje dan op een kringverjaardag. Tijdens spelletjes als koekhappen en spijkerpoepen zeker van de partij, al zijn ‘normale’ bordspelletjes ook altijd gezellig. Ben je haar kwijt? Dan is ze waarschijnlijk aan het hardlopen door de Ommense bossen of ijsjes aan het eten bij Ekkelenkamp.

Jaimy

Jaimy

Twee edities op rij was Jaimy beter bekend als de stagiair. Nu heeft hij de staff eindelijk laten denken dat hij onmisbaar is. Zijn specialiteit zijn getallen en dat vooral als ze achter een euroteken staan. Met deze gave doet hij er alles aan om ervoor te zorgen dat er genoeg kipnuggets ingekocht kunnen worden.

Naast staff dingen zal je Jaimy vooral bezig zien in spelachtige activiteiten zoals tafeltennis, Magic the Gathering, badminton, Super Smash, etc. Als je wilt verliezen, daag hem vooral uit voor een potje schaken. Al deze spellen kan hij wel maar met 1 hand doen, gezien er altijd 1 hand is gereserveerd voor een biertje.

Yari

Yari

Zoals je kan zien komt Yari uit het Oosten: Twente. Wereldberoemd (op Kodama Camp) om ‘De Grap’. Ook hyped over een anime, game of iets anders wat hij leuk vindt? Vertel het! Hij is specifiek fan van:

✔ Animes tussen (en buiten) 2006 en 2012.

✔ Games zoals, Pokemon Go (GBL), Stardew Valley en city builders.

✔ Magic the Gathering; van alle kleuren behalve White, Blue, Black of Red. Dus eigenlijk voor Groen.

✔ Huisdieren die lijken op konijnen, met een voorkeur voor konijnen.

De gouden tip voor Kodama Camp 2023: Haal een ijsje bij Ekkelenkamp. Op loopafstand van de camping en het beste softijs van Nederland. Bestel wel een oubliehoorn, je bent toch geen radartorenbarbaar?

Matthijs

Matthijs

Zeg niet drie keer ‘Openings’, of Matthijs vertelt je een week lang in alle kleuren over welke anime openings nou juist goed - en welke slecht zijn. Niet zo van de openings, dan kan hij je ook een week bezig houden door alles te vertellen de .Hack// franchise en hoe stiekem heel veel populaire series zoals Sword Art Online en Log Horizon hier een beetje van af hebben kunnen kijken.

Hij is herhaaldelijk Jeu de Boules kampioen en kampeert graag om twee van z’n favo dingen ideaal te kunnen combineren; uitslapen en de zon.

Eenmaal opgestart met een ontbijtje in de middag, speelt hij op een relaxed weekje Kodama graag een potje pingpong of Magic the Gathering.

Coen

Coen

Een creatieve duizendpoot die zijn energie graag stopt in spellen maken en spellen spelen.

Verder verzorgd Coen graag je pizza ieder jaar en spendeert hij graag veel tijd achter de pingpongtafel.